Vicces történetek

2014/10/21. - írta: Bebibaba

A dolgozat

 

Lilla sokszor nem érti, hogy a felnőttek miért olyan merevek. Gyerekként az ember olyan felhőtlenül tudja érezni magát bizonyos szituációkban. Ha ő felnőtt lesz, biztosan sokkal lazábban áll majd az élethez, gondolta. Ezért sem értette, amikor szülei egyszer kinevették őt egy dolgozatának bemutatása alkalmával

Péntek este volt, amikor a kislány lehorgasztott fejjel ballagott haza, és azon morfondírozott, ugyan hogyan adja elő szüleinek, hogy négyest kapott egy dolgozatára. Számára ez világ katasztrófa volt, mert nem fért össze maximalista hozzáállásához, pláne azért, mert nem értette a négyes okát, és a tanító bácsi is csak azt mondta, majd a szüleid felvilágosítanak, mi is volt a hiba. A szülei? Miért pont a szülei? Mit tudnak a szülei, amit a tanító bácsi nem akar elmondani? Ez biztosan valami furfangos családi dolog lehet. Biztosan nem is a tanulásában keresendő a hiba. Na de mindegy is, most már mindjárt hazaérkezik és kiderül az igazság.

Anyu és Apu éppen az állatokat etették odakinn, amikor Lilla hazaérkezett. Először azt gondolta, kivárja az estét, hátha fogadóképesebbek lesznek a szülök és majd akkor mutatja meg nekik a dolgozatot. Lelkiismerete azonban nem engedte, na meg persze ideges is volt, vajon mi várható, így odaszólt szüleinek.

-  Sziasztok. Be tudnátok jönni egy kicsit, valamit szeretnék elmondani nektek.

Anyu és Apu nem értették a kislány feszültségét, így hamar befejezték ténykedésüket és bementek ők is a lakásba. Lilla leült a konyhába az asztalhoz, idegesen előkotorta a lapot melyre a dolgozatot írta, és odatolta szülei orra elé.

Anyu és Apu bőszen keresték mi lehet a hiba a dolgozatban, és mi akaszthatta ki ennyire kislányukat, amikor is észrevettek egy nagy piros aláhúzást, mely egyetlen szót mutatott. Nem igazán bírták ki nevetés nélkül a szituációt, de próbálták lányuk előtt leplezni, és próbálták tudtára adni, hogy igenis átérzik fájdalmát, bár nem tudták, hogyan magyarázzák majd el neki mi is volt tulajdonképpen a probléma ezzel a dolgozattal, melynek szövege így nézett ki:

“A földben lévő ásványkincsek felkutatása és feltárása külszínen vagy föld alatti fúróhelyen felszerelt és működtetett fúróberendezésekkel a mélykúró tevékenységének fő célja.”

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lilavarazs.blog.hu/api/trackback/id/tr926812999
süti beállítások módosítása